COLUMBIA UNIVERSITY​

Law Clinic

The space allocated for this project included a large, windowless, mechanical penthouse and an existing internal office suite on the adjacent floor. Operating as a law firm within the school, the clinic includes; collaborative work and presentation areas, research space, and client meeting rooms. A dramatic new skylight replaced an existing mechanical hatch and a new steel wrapped spiral stair cut into the structure to combine the two floors. Taking advantage of the natural light from an existing skylight in the adjacent corridor, a continuous clerestory window was carved into the wall of the open work space.  Fabric-lined, wood-wrapped booths provide semi-private work spaces for client calls. Computer work stations and a library are housed in wood and resin enclosures. The corridors of the office suite are populated with large colorful niches for break out meetings and additional seating

New York, NY

Photo Credits:

Andrew Rugge

 
 
 
 
 
Columbia Law_05.jpg
 
Columbia Law_10b.jpg