TOWNHOUSE RENOVATION 

10th Street I

 

Designed for a young and dynamic family, the configuration of this townhouse presented an interesting problem from the start. It was immediately clear that the garden in the rear of the house was unused because of its vertical relationship to the main living floors. To solve this problem, the design implemented a shifting of the floor levels which were rebuilt by half levels and revolve around an open stair, allowing the family spaces to be connected in an unconventional way and creating a comfortable relationship to the garden. The open living area is punctuated with private alcove rooms which include; a leather-clad reading room with a built-in banquette; a tv room with a built-in bed to accommodate overnight guests; and an office alcove with an expansive window facing Prospect Park

Brooklyn, NY

Photo Credit:

Andrew Rugge

 
592 10th_18.jpg
 
592 10th_17.jpg
 
 
 
592 10th_09.jpg
 
592 10th_21.jpg
 
592 10th_25.jpg
 
 
 
592 10th_01.jpg